Onze Cattery

Cattery Ailuro's is de cattery van Linda (crazy cat lady) en Kim (echtgenote en moeder van 4 kids). Wij zijn moeder en dochter en onze liefde voor de Brit is lang geleden bij de aanschaf van de blauwe Brit Asha of the Paragon ontstaan toen er gezocht werd naar een aanhankelijk ras dat ook lief is voor kinderen. Asha heeft de leeftijd van 18 jaar bereikt. Op 10 december 2012 hebben we afscheid van haar moeten nemen, ze was op.

Na de aanschaf van Asha volgde nog meer Britten en een hele levensloop. Uiteindelijk hebben we in 2008 bij de N.V.v.K. onze Cattery geregistreerd.  De N.V.v.K. is de oudste kattenvereniging, opgericht op 17 november 1962 en heeft zich tot doel gesteld: "het bevorderen van het welzijn van de kat en het streven naar een beter begrip voor de kat; het vormen van een vriendschapsband tussen liefhebbers onderling; het bevorderen van het op verantwoorde wijze fokken van katten."

Kim is in 2019 gevraagd om lid te worden van de disciplinaire commissie van de N.V.v.K.

Onze cattery kreeg de naam Ailuro's, afkomstig van het woord ailurofilie met betekenis grote voorliefde voor kattten. In 2009 kregen wij voor het eerst een nestje met Brits Korthaar- en Langhaar kittens. Sinds 2017 zijn wij lid van de Rasclub Neocat Britten.

Naast ons werk als filiaalmanager bij Van Haren (Linda) en in de advocatuur (Kim), zijn wij hobbyfokkers van de Brits Korthaar en Langhaar en hebben zo nu en dan een nestje.

Linda     Kim

Bij het fokken kun je mooie plannen bedenken en uitstippelen, maar in de eerste plaats zijn onze katten gewoon kat en worden zij tot niets gedwongen. Moeder natuur heeft het heft in handen en zo wisselen drukkere periodes met kittens zich af door periodes zonder kittens. Wanneer er kittens in onze Cattery zijn geboren, passen wij ons sociale leven aan en komt dit op een lager pitje te staan. Uiteraard loopt ons gezinsleven met kids en katten, huishouden en werk gewoon door. Wij zijn daardoor ook beperkt in onze tijd en hopen op uw begrip. Onze hobby kost ons veel fysieke inspanning, tijd en financiële middelen, maar net als met kinderen..... je krijgt er zoveel voor terug.

Hunter

Wij wonen in Lelystad (Provincie Flevoland, midden in Nederland) en hebben de ruimte om onze katten te houden, hun gezondheid en welzijn staat voorop. Onze katten zijn ook een soort kinderen voor ons en worden niet herplaatst wanneer zij eventueel geen nestje meer krijgen of verwekken. Ze kunnen bij ons ook hun oude dag slijten. Dit heeft er voor gezorgd dat wij inmiddels een aardig aantal katten hebben. De katten zijn echter over twee woningen verspreid en hebben naast hun verblijf binnenshuis de beschikbaarheid over een grote buitenren (onze katten komen niet los buiten!). 

Toen Kim ging studeren stond zij in dubio, werd het diergeneeskunde of een rechtenstudie. Het werd de rechtenstudie omdat Kim een grote angst heeft voor honden waar niet zo overheen te stappen was. Inmiddels is Kim al bijna 18 jaar advocate, maar heeft nog steeds een grote interesse in katten en dan niet alleen het fokken. Het is jammer dat er geen aparte opleiding tot kattenarts bestaat. Nu wij geregeld van mensen vragen kregen over rassen, de verzorging van katten, problemen met katten, het houden van een kat/meerdere katten, is in 2013 door Kim Katteninstituut Ailuro's opgericht, inmiddels omgedoopt tot Ailuros. Kim heeft zich op meerdere fronten verder in de kat verdiept en volgt nog regelmatig cursussen om de kattenkennis uit te breiden, zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan. In 2023 is Kim aan de Tinley Academie afgestudeerd als gedragstherapeut voor katten.

Onze Cattery is in het bezit van het door de Overheid vereiste diploma Vakbekwaamheid Besluit houder van dieren - Honden en katten.

 

© 2012 - 2024 Cattery Ailuro`s | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel