Ontwormen

Volwassen katten hebben weinig last van een wormeninfectie, maar kunnen wel andere katten en ook de mens besmetten. Kittens kunnen via de moedermelk al besmet raken. Een wormeninfectie kan bij een kitten zijn/haar ontwikkeling nadelig beïnvloeden. Om wormeninfecties te voorkomen, worden onze volwassen katten 2x per jaar ontwormd.

Ook de kittens worden door ons ontwormd, afhankelijk van de ontwikkeling en groei van de kittens hebben zij 1/2x een ontwormingskuur gehad, meestal bij de leeftijd van 8 en 12 weken. Het ontwomingsmiddel dat wij gebruiken is pasta van Panacur en tabletten van Milbemax. Beide ontwormingsmiddelen zijn eenvouding en betaalbaar te verkijgen bij Medpets, u kunt daarvoor ook de link gebruiken van ons partnerprogramma.

     

Nadat de kittens zijn verhuisd, is over het algemeen het advies van dierenartsen om uw kitten/kat volgens onderstaand schema te ontwormen.

Kitten 4 maanden* I Volwassenkat 1 jaar    I Volwassenkat 2 jaar

Kitten 6 maanden* I Volwassenkat 1,5 jaar I Volwassenkat etc.

*Afhankelijk van wanneer het kitten bij ons de laatste ontwormingskuur heeft gehad, kan de vervolgkuur iets eerder of later plaatsvinden.

Voor meer informatie over wormen en wat een wormeninfectie voor uw huisdier kan betekenen, kunt u de wormenfolder van Dierenkliniek Wilhelminapark raadplegen: http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/nieuwsbrief/wormen.html

 

© 2012 - 2024 Cattery Ailuro`s | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel