Kattenverzekering

Met de aanschaf van een kat, neemt u ook een (financieel) risico.  Vanaf het moment dat u uw kitten heeft opgehaald, bent u verantwoordelijk voor het kitten. Een kat blijft immers een levend wezen waarbij ondanks dat deze op zorgvuldige wijze is voortgepland het kan voorkomen dat zich aandoeningen, gebreken, afwijkingen of ongelukken manifesteren.

Katten zijn dan ook wel te vergelijken met mensen. De één wordt 98 en de ander krijgt op 3 jarige leeftijd te maken met een levensbedreigende ziekte. Dit is niet te voorzien.

Een ander voorbeeld:

Kat Boy krijgt afgepast eten met een maatbeker. Boy is echter als kitten nog in de groei, verbruikt veel energie en had behoefte aan meer voer, dan dat de maatbeker voorschreef. Boy pikte dan ook weleens een rollade uit de pan en zat dagelijks bij zijn baasjes aan de keukentafel te wachten of hij iets extra's kreeg van hun bord. Op een dag at Boy niet, wat dus meteen opviel. Na onderzoek bij de dierenarts bleek dat Boy een cashewnootje dwars in zijn darm had zitten. Boy diende een spoedoperatie te ondergaan. Deze operatie kostte bijna net zoveel als de aanschaf van een nieuw kitten. Dit is zo'n geval dat niet te voorzien was, maar de kat wel medische hulp nodig had. Voor een dergelijk geval zou een kattenverzekering uitkomst kunnen bieden.

Onze cattery kan via Petplan een maand gratis verzekering aanbieden, indien het kitten verhuisd binnen 3 weken nadat het zijn/haar laatste controle heeft gehad bij de dierenarts. Deze verzekering gaat in op het moment dat de dag van verhuizing van het kitten door ons is aangemeld en u de maand gratis verzekering zelf heeft geactiveerd via de e-mail van Petplan.

Voor meer informatie over de katten(dieren)verzekering van Petplan verwijzen wij u naar de website van Petplan.

Uiteraard zijn er ook andere aanbieders van dierenverzekeringen en zijn ze te vergelijken met onze ziektekostenverzekering waarbij diverse pakketten bestaan.

 

© 2012 - 2024 Cattery Ailuro`s | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel