Kitten verzorging en aanschafprijs

Onze kittens groeien in alle vrijheid op in de woonkamer en worden naar beste kunnen gesocialiseerd en opgevoed. Daarbij wordt o.a. aandacht gegeven aan omgang met kinderen, andere mensen dan de vaste verzorger, worden ze in handen en op schoot genomen, worden ze om te wennen aan de handelingen/houding, gekamd/geborsteld, de pootjes in handen genomen voor het oefenen om eventueel nageltjes te kunnen knippen, in pootjes en bekjes gekeken etc. worden ze geconfronteerd met de stofzuiger en dweil tijdens de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Uiteraard zal ieder kitten zich op een eigen manier ontwikkelingen.

Zodra mams en de kittens het goed maken, zullen wij de mensen op de wachtlijst op de hoogte brengen wanneer er een kitten geboren is waarvoor zij op de wachtlijst staan. 

Indien er na berichtgeving van de mensen op de wachtlijst nog kittens beschikbaar zijn, dan zal deze beschikbaarheid vermeld worden op de website en kan men bij interesse reageren.

In de meeste gevallen mogen de kittens bij ca. 4/5 weken bezoek ontvangen en kunnen we nader kennis maken.

Wanneer u een kitten wilt bespreken en wij de indruk hebben dat ons kitten ook bij u een goede toekomst tegemoet kan gaan, wordt het kitten voor u gereserveerd en vragen wij een aanbetaling.

De kittens mogen bij 13 weken het nestje verlaten als gezelschapsdier. De kittens verhuizen niet allemaal op 1 dag. Dit om de moederpoes ook even te laten wennen aan het vertrek van haar kids. Bij 13 weken verlaten de kittens het nestje volledig verzorgd. Ze zijn 2x ingeënt (bij 9 weken en 12 weken tegen kattenziekte en niesziekte), kittens die verhuizen over de grens krijgen ook een rabiës vaccinatie (pas 3 weken nadat ze deze vaccinatie hebben gehad, mogen zij verhuizen, dit is dus later dan 13 weken), ontwormd, gechipt, i.b.v. vaccinatieboekje, i.b.v. stamboom van de N.V.v.K., afhankelijk van de periode van het jaar ook ontvlooid en krijgen een kittenpakket van Royal Canin mee.  Al met al dus compleet verzorgd. De witte kittens ondergaan tevens voordat zij verhuizen de zogeheten Bear-test waarmee vastgesteld wordt of zij horend zijn al dan niet.

Alle bescheiden die bij het kitten horen, worden bij het ophalen van het kitten meegegeven. De nieuwe eigenaar zal de chip van het kitten nog op zijn naam en adres dienen te registreren, Dit kan via de website www.ndg.nl.

Mocht u het kitten niet bij 13 weken kunnen ophalen bijvoorbeeld door vakantie, verbouwing o.i.d., dan kan het kitten altijd in overleg iets langer blijven. Mocht u het kitten niet kunnen ophalen vóór de leeftijd van 16 weken, dan vragen wij een kleine bijdrage in de verzorgingskosten voor de duur dat het kitten langer blijft.

Wanneer u het kitten komt ophalen, dient het restantaanschafbedrag te worden voldaan.

De aanschafprijs van een kitten als gezelschapsdier loopt vanaf € 825,-.

(€ 225,- aanbetaling en € 600,- restantaanschafbedrag)

Voor de aanschaf van een kitten als fokdier gelden aparte voorwaarden. 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 Cattery Ailuro`s | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel